“… areais ricos en berberechos, ameixas e longueirón….”

O mundo do mar foi nestas dúas últimas centurias, como nas anteriores, máis que a simple extracción de peixe. Os areais deste pobo e de Campelo son ricos en berberechos, ameixas e longueiróns, en tanto que as rocas bañadas polo mar o son en caramuxos e mexillóns. O mexillón de roca, o máis sabroso, tivo explotación comercial durante o século XX, do mesmo xeito que os restantes moluscos citados. Da roca levouse ás bateas flotantes desde a década de 1950. A principios do século XXI, a miticultura é a actividade marítima máis importante de Combarro, por encima da pesca. Os bateeiros asociáronse en varias agrupacións, entre elas, a Asociación de Mexiloeiros de Combarro e Raxó (AMECOMRA), unha entidade con máis de trinta anos ás súas costas. Á súa vez, as mariscadoras intégranse en confrarías e organizáronse en entidades como a Agrupación de Mariscadoras a pé dá Confraría de San Telmo.

·
·
"Guía turística do Conxunto Histórico de Combarro", Rafael Vallejo Pousada.
Foto: Marisqueo en Combarro. Asociación A Solaina.
·
·



Comentarios

Entradas populares de este blog

Sobre unha das dúas casas barrocas para o Museo do Mar de Combarro.

DESCUBRIMENTO TURISTICO DE COMBARRO.

Cruceiro do Adro.